Charlotte Haile

Forfatter

Charlotte Haile

Forfatter

Mine to næste projekter

NÅR BØRNEBØRNENE SOVER - En novellesamling

En sød gammel dame, der strikker og giver slik til børnebørnene.
En stram furie, der hakker på sin mand og nedgør sin svigerdatter.
En stærk kvinde, der løber langdistancer og dyrker sex.

Forestillingen om, hvad er bedstemor er, udfordres og er på samme tid fællesnævner for novellerne i ”Når børnebørnene sover.”

Elleve bedstemødre passer deres sovende børnebørn. Novellerne udspilles i tidsrummet, fra børnebørnene falder i søvn, til børnene (forældrene) kommer tilbage.

De elleve bedstemødre skaber en mosaik af en generation, der nedbryder gængse opfattelser af alder og køn og viser, at en bedstemor kan være lige præcis den kvinde, hun har lyst til at være.

Bedstemødrenes tanker og refleksioner afspejler deres livsforløb med glæder, skuffelser, håb og frygt. Relationerne mellem generationerne, social arv og livsvalg er omdrejningsfeltet. Underliggende emner er familiekonstellationer, seksualitet, etnicitet, alder, afhængighed, ensomhed og computerspil.

Bedstemødrene omfatter alt fra den nedladende Kitt, der elsker at finde fejl ved sin datter, til den beskyttende Charlie, der gemmer store hemmeligheder for sin søn. En ting forbinder dog de elleve bedstemødre med hinanden: alle som én elsker de nemlig deres børnebørn. 

Frederik ved det selvfølgelig ikke. Han må heller ikke vide det. Aldrig. Han vil ikke kunne forstå det. Skamme sig. Hade mig. Måske endda sige, jeg ikke må se Villum. Det kan jeg ikke risikere.

DER HVOR JEG ER - En roman
Gudrun er 30 år,
single og optaget af sit arbejde som komunikationsmedarbejder på et boutiquehotel. Til sin egen overraskelse erkender hun gradvist, at hendes liv mangler dybde, og hun beslutter derfor at drage ud i verden. Hendes søgen efter et enklere og dybere liv går imidlertid ikke efter planen, og Gudruns rejse fortsætter fra Sverige over Indien til Tanzania. Alle steder udfordres hun på sin identitet og finder flere spørgsmål end svar. Gudruns rejse er lang, svær og til tider farlig, og hendes endelige konklusion er på samme tid overraskende og indlysende. 

Jeg spankulerer ned ad gaden i mine stramme jeans. Jeg kan efterhånden ikke trække vejret i sarien. Jeg kan nemt tage den på nu, og den er sådan set meget behaglig, men den er ikke MIG. Jeg forsvinder i den.